U bent hier

In de kijker

Huurwaarborg private huurwoningen

Tijdens de vorige legislatuur trok de Vlaamse Regering de huurwaarborg voor private huurwoningen op van twee naar drie maanden. Ze voerde ook de renteloze huurwaarborglening in voor mensen die moeite hebben om dit bedrag te storten. Het aantal aanvragen voor deze lening is beperkt. Hoeveel betalen huurders gemiddeld voor de afbetaling van de huurwaarborglening? Zal minister Matthias Diependaele deze lening evalueren? Hoe wil hij de doelgroep beter bereiken?

Video

Agenda

van Joke Schauvliege aan minister Matthias Diependaele
1225 (2019-2020)
van Mercedes Van Volcem aan minister Matthias Diependaele
1294 (2019-2020)
van Mercedes Van Volcem aan minister Matthias Diependaele
1295 (2019-2020)
van Tom De Meester aan minister Matthias Diependaele
1345 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.