U bent hier

In de kijker

Gratis drankbonnetjes in voetbal onder vuur

Voetbalclubs delen aan hun spelers na een match vaak bonnetjes uit voor een gratis drankje. Ze mogen de btw op de aankoop van die drankjes niet aftrekken van hun belastingen, maar dat loopt niet altijd goed. Hierdoor riskeren heel wat clubs zware boetes van de fiscus, wat hun bedreigt in hun voortbestaan. Hoe reageert minister Ben Weyts hierop? Welke oplossing heeft hij voor ogen? Hoe wil hij de clubs helpen? Zal hij overleg plegen met federaal minister van Financiën Alexander De Croo? Lees hier het verslag.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.