U bent hier

In de kijker

Brede weersverzekering

Vorig jaar keurde het Vlaams Parlement het decreet over de brede weersverzekering goed. Dat decreet fuseerde het Algemene Rampenfonds en het Landbouwrampenfonds, en de verzekering moet landbouwers een tegemoetkoming bieden bij schade aan landbouwgewassen. De verzekering is sinds 1 januari 2020 van kracht, maar er duiken problemen op bij de polissen. Zo wordt hitteschade niet vergoed, en landbouwers moeten de polissen betalen op een moment waarop ze weinig inkomsten hebben. Is minister Hilde Crevits op de hoogte van deze problemen? Welke maatregelen zal ze nemen? Pleegt ze overleg met de verzekeringsmaatschappijen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.