U bent hier

In de kijker

Welzijn kweekkonijnen

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) lanceerde onlangs zijn campagne ‘Week van het konijn’ om de consumptie van konijnenvlees te promoten. Dierenrechtenorganisaties klaagden echter onder andere via videobeelden aan dat konijnen, ook in de zogenaamde verrijkte kooien, in slechte omstandigheden moeten leven. Hoe bekijkt minister Ben Weyts de behuizing van konijnen? Heeft hij sancties getroffen tegen de bedrijven die niet in regel zijn met de wetgeving? Hoe wil hij de leefomstandigheden van vleeskonijnen verbeteren?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.