U bent hier

In de kijker

Middelen uit Rechtvaardig Transitiefonds

De Europese Commissie stelde onlangs haar Green Deal voor, een investeringsplan om onder meer de klimaatverandering aan te pakken. Onderdeel van dat plan is het Just Transition Fund of Rechtvaardig Transitiefonds van 100 miljard euro, dat steun geeft aan lidstaten die het hardst worden getroffen door de maatregelen uit de Green Deal. België zal slechts 68 miljoen euro uit dat fonds krijgen. Wat is de reactie van minister Zuhal Demir hierop? Hoe zullen de middelen voor België worden verdeeld over de gewesten? Welke acties wil ze ondernemen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

218 (2019-2020) nr. 1

Agenda

van Mieke Schauvliege aan minister Zuhal Demir
1140 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.