U bent hier

In de kijker

Aanbevelingen rapport Hoge Raad voor de Werkgelegenheid

De tewerkstellingsgraad in België ligt onder het gemiddelde in de EU, zo blijkt uit een rapport van de Hoge Raad voor de Werkgelegenheid. Vooral bij jongeren tussen de 15 en 24 jaar is het verschil duidelijk. De raad formuleert daarom zes aanbevelingen, zoals het vroegtijdig schoolverlaten bestrijden. Ook voor andere doelgroepen, zoals 55-plussers en personen met een migratieachtergrond, worden aanbevelingen gedaan. Hoe bekijkt minister Hilde Crevits het rapport? Hoe gaat ze aan de slag met de aanbevelingen?

 

Video

Verslag


Agenda

van Caroline Gennez aan minister Hilde Crevits
1144 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.