U bent hier

In de kijker

Spartacuslijn 1: stand van zaken

Vorig jaar sloten de regeringspartijen een akkoord om het tramtracé van Spartacuslijn 1 in de Hasseltse binnenstad te wijzigen ten opzichte van het geplande tracé. Volgens de media vrezen de Nederlanders vertragingen bij de uitvoering van het project. Wanneer heeft minister Lydia Peeters de Nederlandse partners ingelicht? Wat is de stand van zaken van de Spartacuslijn 1? Wat zijn de gevolgen van de tracéwijziging voor de aanbestedingsdossiers? Komt de deadline voor het project in het gedrang?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.