U bent hier

In de kijker

Maatregelen persoonsvolgende financiering

De Vlaamse Regering maakte voor de personen met een handicap de overgang naar de persoonsvolgende financiering, om hun een perspectief te bieden via een vraaggestuurd systeem. Deze persoonsvolgende financiering bestaat uit twee trappen: een basisondersteuningsbudget en een handicapspecifiek budget. Op 24 januari keurde de Vlaamse Regering een aantal maatregelen goed voor bijkomende budgetten in de persoonsvolgende financiering. Wat houden deze maatregelen op het terrein in? Hoe gebeurt de verdeling van de budgetten over de verschillende prioriteitengroepen? Wat is volgens minister Wouter Beke de impact van deze maatregelen op de wachtlijsten in de sector?

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Freya Van den Bossche aan minister Wouter Beke
1107 (2019-2020)
van Ludwig Vandenhove aan minister Wouter Beke
1196 (2019-2020)
van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
1194 (2019-2020)

Aanwezigheden

Aanwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.