U bent hier

In de kijker

Aanpak huiselijk geweld

Als een dader van intrafamiliaal geweld een huisverbod krijgt opgelegd, moet de Vlaamse Gemeenschap daarvan op de hoogte worden gebracht. Hierdoor kunnen de justitiehuizen de nodige hulpverlening bieden aan de dader. Minister Zuhal Demir kondigde aan dat ze hiervoor 150 justitieassistenten zal aanwerven. Hoe gebeurt de spreiding van die assistenten over de verschillende justitiehuizen? Bestaan er afspraken met de minister van Welzijn over de doorverwijzing van daders? Hoe zal de samenwerking met de federale overheid op dit vlak verlopen?

 

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.