U bent hier

In de kijker

Onderwijskansen Limburg

In vergelijking met de situatie in 2015 blijkt uit een rapport dat de onderwijskansen in Limburg nog steeds niet verbeterd zijn ten opzichte van andere provincies. Er zijn onder andere minder leerlingen in het aso, een hoger aantal schoolverlaters zonder diploma, en er zijn ook meer gezinnen waar het Nederlands niet de thuistaal is. Hoe staat minister Ben Weyts hiertegenover? Hoe wil hij de achterstand wegwerken? Komt er een specifiek plan voor het onderwijs in Limburg?

Video

Verslag

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Johan Danen aan minister Ben Weyts
999 (2019-2020)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.