U bent hier

In de kijker

Initiatieven betaalbaarheid private huurmarkt

Er staan in Vlaanderen bijna 154.000 kandidaat-huurders op de wachtlijst voor een sociale woning. Daarom hebben vijf verenigingen aangekondigd bij de Raad van Europa een klacht in te dienen over het Vlaams woonbeleid. Hoe wil minister Matthias Diependaele de betaalbaarheid op de private huurmarkt bevorderen? Welke ideeën leven hierover? Heeft hij al overleg gepleegd met het zogenaamde stakeholdersoverleg, de vervanger van de Vlaamse Woonraad?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.