U bent hier

In de kijker

Mobiele mantelzorgwoningen: conceptnota

Met een conceptnota kunnen parlementsleden wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Het Vlaams Mantelzorgplan wil ouderen langer in hun vertrouwde omgeving laten wonen, maar het kan soms onmogelijk zijn om hun bestaande woning of die van hun mantelzorger daarvoor aan te passen. Hier kan een mobiele woonunit in de tuin een oplossing bieden. De regelgeving bevat echter nog geen bepalingen om zo’n woonunit rechtsgeldig te plaatsen. Leden van de CD&V-fractie dienden daarom een conceptnota in, waarbij ze concrete voorstellen doen om, naar analogie met het Nederlandse systeem, dergelijke woonunits te kunnen plaatsen. De leden van de commissie bespreken de conceptnota

Video

Verslag

van Tinne Rombouts aan minister Zuhal Demir en minister Lydia Peeters
1035 (2019-2020)

Agenda

van Tinne Rombouts aan minister Zuhal Demir en minister Lydia Peeters
1035 (2019-2020)
van Carina Van Cauter aan minister Zuhal Demir
832 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.