U bent hier

In de kijker

Vlaamse Netflix?

DPG Media, het moederbedrijf boven VTM, wil een betalende Vlaamse streamingdienst voor programma’s oprichten naar het voorbeeld van Netflix. Met deze streamingdienst wil het bedrijf de slinkende reclame-inkomsten uit het klassieke tv-aanbod compenseren. De andere zenders hebben voorlopig geen interesse om mee in te stappen. De Vlaams Regering uitte in het verleden haar goedkeuring voor deze Vlaamse Netflix. Heeft minister Benjamin Dalle al gesprekken gevoerd met DPG Media? Hoe ziet hij de toekomst van dit initiatief? Wat zal er gebeuren met de content van de openbare omroep die op VRT NU beschikbaar is? Wat met de rendabiliteit van de VRT, mocht ze mee instappen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

Voortzetting van de ochtendagenda van woensdag 29 januari 2020 

10:30 uur

van Katia Segers aan minister Benjamin Dalle
1059 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.