U bent hier

In de kijker

Terugdraaien impact afschaffing woonbonus: voorstel van resolutie

In een voorstel van resolutie vraagt de Vlaams Belang-fractie de Vlaamse Regering om de woonbonus opnieuw in te voeren. In afwachting moeten Vlamingen die bouwgrond kopen om er een eerste woning op te bouwen, door een verlaging van de registratierechten ook dezelfde fiscale voordelen krijgen als diegenen die een eerste woning aankopen. Ten slotte vraagt ze om bij de Federale Regering aan te dringen op een verlaging van de btw op nieuwbouw naar 6 procent zolang personen die een eerste woning willen bouwen, geen aanspraak kunnen maken op verlaagde registratierechten of op een woonbonus. De leden van de commissie bespreken en stemmen over het voorstel van resolutie.

Video

Verslag

175 (2019-2020) nr. 2

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.