U bent hier

In de kijker

Geplande verlaging leerplichtleeftijd

Vanaf 1 september 2020 moeten alle kinderen van vijf jaar naar de kleuterklas. De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) bracht hierover een advies uit, en vroeg daarin aandacht voor de gevolgen van deze maatregel, zoals het bijhouden van aan- en afwezigheden en de verplichting van levensbeschouwelijk onderwijs. Hoe wil minister Ben Weyts de nieuwe leerplicht concreet invoeren? Wat zijn de gevolgen van afwezigheden om te kunnen starten in het lager onderwijs? Wat zijn de verplichtingen voor het thuisonderwijs?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.