U bent hier

In de kijker

Bewonersonderzoek kunststeden: gedachtewisseling

De vijf diensten voor toerisme van de Vlaamse kunststeden en Toerisme Vlaanderen voerden een grootschalig onderzoek naar hoe inwoners van deze steden staan ten opzichte van het toerisme in hun stad. Uit de studie blijkt dat ze hier positief tot zeer positief tegenover staan, al ondervindt 1 op de 6 bewoners wel overlast van het toerisme. De leden van de commissie wisselen over deze studie van gedachten met Vincent Nijs, research manager bij Toerisme Vlaanderen.

Video

Verslag

19 (2019-2020)
Externe sprekers
Vincent Nijs (Research Manager Toerisme Vlaanderen)
220 (2019-2020) nr. 1
Presentatie bewonersonderzoek in de kunststeden (pdf)

Agenda

van Emmily Talpe aan minister Zuhal Demir
889 (2019-2020)
van Bart Tommelein aan minister Zuhal Demir
950 (2019-2020)

14:30 uur

19 (2019-2020)
Externe sprekers
Vincent Nijs (Research Manager Toerisme Vlaanderen)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.