U bent hier

In de kijker

Stijging sociale huurprijzen: impact op personen met een handicap

Sinds 1 januari 2020 geldt een nieuwe huurprijsberekening voor sociale woningen: inwonende volwassen kinderen met een handicap worden niet langer als huurder beschouwd, maar hun inkomen telt wel mee voor de huurprijsberekening. Hierdoor stijgt de huurprijs, en verhoogt het armoederisico voor deze mensen. Was minister Wouter Beke op de hoogte van deze maatregel? Hoe staat hij hiertegenover? Plant hij een overleg met zijn collega van Wonen om deze maatregel terug te draaien?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Hannes Anaf aan minister Wouter Beke
939 (2019-2020)
van Celia Groothedde aan minister Bart Somers en minister Wouter Beke
825 (2019-2020)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.