U bent hier

In de kijker

'Dutjestaks' in het basisonderwijs

Steeds meer scholen rekenen een toeslag aan bij ouders van kleuters die ’s middags op school een dutje doen, de zogenaamde dutjestaks. Minister Ben Weyts stelde in een reactie hierop dat hij deze taks ongepast vindt en dat hij 70 miljoen euro investeert in het kleuteronderwijs en 100 miljoen in het lager onderwijs. Hoe wil hij dit soort taksen voorkomen? Hoeveel scholen hanteren deze dutjestaks? Komen er extra kinderverzorgsters in de basisscholen?

Video

Verslag


Agenda

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.