U bent hier

In de kijker

Samenwerking tussen Vlaamse gelijkekansencentrum en Unia 

Unia is een interfederale openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert. De Vlaamse Regering stelde in haar regeerakkoord 2019-2024 dat ze de samenwerking met Unia op het einde van de huidige samenwerkingsovereenkomst zou stopzetten en vervangen door een eigen Vlaams gelijkekansencentrum. De directeur van Unia uitte onlangs in de commissie een aantal bekommernissen hierover. Hoe staat minister Somers daar tegenover? Hoe zullen de organisaties samenwerken? Wanneer zal het nieuwe Vlaams gelijkekansencentrum het licht zien? 

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.