U bent hier

In de kijker

Verhoudingen federale en Vlaamse diplomatie op Europees niveau

Recent hield de commissie Buitenlands Beleid gedachtewisselingen over de werking van het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap (vleva), van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering bij de Europese Unie en van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen (FIT). Daaruit bleek dat de samenwerking tussen de federale en Vlaamse diplomaten niet altijd even vlot verloopt. Hoe reageert minister-president Jan Jambon hierop? Zal hij initiatieven nemen om de samenwerkingsakkoorden tussen de diplomatische functies te actualiseren?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.