U bent hier

In de kijker

Screening prostaatkanker

Het aantal prostaatkankers in België is de voorbije jaren opnieuw gestegen. Een screening via de PSA-test kan prostaatkanker in een vroeg stadium detecteren, met daardoor verhoogde kans op herstel na behandeling. Zowel huisartsenverenigingen als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zijn echter gekant tegen een systematische screening. Hoe staat minister Wouter Beke hiertegenover? Overweegt hij een systematische screening? Pleegt hij overleg met zijn federale collega van Volksgezondheid?

Video

Verslag

238 (2019-2020) nr. 1

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Katrien Schryvers aan minister Wouter Beke
799 (2019-2020)
van Freya Van den Bossche aan minister Wouter Beke
822 (2019-2020)
van Celia Groothedde aan minister Bart Somers en minister Wouter Beke
825 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.