U bent hier

In de kijker

Screening prostaatkanker

Het aantal prostaatkankers in België is de voorbije jaren opnieuw gestegen. Een screening via de PSA-test kan prostaatkanker in een vroeg stadium detecteren, met daardoor verhoogde kans op herstel na behandeling. Zowel huisartsenverenigingen als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid zijn echter gekant tegen een systematische screening. Hoe staat minister Wouter Beke hiertegenover? Overweegt hij een systematische screening? Pleegt hij overleg met zijn federale collega van Volksgezondheid?

Video

Verslag

238 (2019-2020) nr. 1

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Katrien Schryvers aan minister Wouter Beke
799 (2019-2020)
van Freya Van den Bossche aan minister Wouter Beke
822 (2019-2020)
van Celia Groothedde aan minister Bart Somers en minister Wouter Beke
825 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.