U bent hier

In de kijker

Renovatie Vlaamse woningen

Het Vlaams regeerakkoord 2019-2024 stelt de ambitie voorop om tegen 2050 alle Vlaamse woningen te laten voldoen aan hoge energievereisten. Uit een studie van het Steunpunt Wonen blijkt dat daarvoor jaarlijks zo’n 5 miljard euro nodig is. Het investeringsritme moet daarvoor wel stijgen, stelt het rapport. De grootste investeringen blijken ook nodig te zijn bij de zwakste huishoudens. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover de resultaten uit de studie? Hoe wil hij het investeringsritme optrekken? Wil hij extra inspanningen doen voor de zwakste huishoudens? Welke maatregelen wil hij nemen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.