U bent hier

Vrijdag 10 april zijn de website en de webservices niet beschikbaar

Op vrijdag 10 april zijn de website www.vlaamsparlement.be en de webservices niet beschikbaar.
Er is een technisch onderhoud van alle informaticasystemen.
De werken starten om 07:00u en duren tot 09:00u.
Om de impact van de onderhoudswerken te beperken, vindt het onderhoud ’s ochtends vroeg plaats.
Onze excuses.

In de kijker

Werking en toekomst De Lijn: gedachtewisseling

De Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn heeft de afgelopen maanden in de media heel wat aandacht gekregen en was onderwerp van diverse parlementaire debatten. Daarom houden de leden van de commissie een gedachtewisseling over de huidige werking en de toekomst van De Lijn met Marc Descheemaecker en Roger Kesteloot, respectievelijk voorzitter en directeur-generaal van De Lijn en met minister Lydia Peeters. Concreet komen onder andere de nieuwe beheersovereenkomst, de liberalisering, de invulling van het concept basisbereikbaarheid en de rol van De Lijn in de vervoerregio’s aan bod.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

 

Video

Verslag

18 (2019-2020)
Externe sprekers
Marc Descheemaecker (voorzitter VMM - De Lijn), Roger Kesteloot (directeur-generaal VVM - De Lijn) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)
208 (2019-2020) nr. 1
Powerpointvoorstelling De Lijn (pdf)

Agenda

18 (2019-2020)
Externe sprekers
Marc Descheemaecker (voorzitter VMM - De Lijn), Roger Kesteloot (directeur-generaal VVM - De Lijn) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.