U bent hier

In de kijker

Werking en toekomst De Lijn: gedachtewisseling

De Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn heeft de afgelopen maanden in de media heel wat aandacht gekregen en was onderwerp van diverse parlementaire debatten. Daarom houden de leden van de commissie een gedachtewisseling over de huidige werking en de toekomst van De Lijn met Marc Descheemaecker en Roger Kesteloot, respectievelijk voorzitter en directeur-generaal van De Lijn en met minister Lydia Peeters. Concreet komen onder andere de nieuwe beheersovereenkomst, de liberalisering, de invulling van het concept basisbereikbaarheid en de rol van De Lijn in de vervoerregio’s aan bod.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

 

Video

Verslag

18 (2019-2020)
Externe sprekers
Marc Descheemaecker (voorzitter van de raad van bestuur De Lijn), Roger Kesteloot (directeur-generaal De Lijn) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)
208 (2019-2020) nr. 1
Powerpointvoorstelling De Lijn (pdf)

Agenda

18 (2019-2020)
Externe sprekers
Marc Descheemaecker (voorzitter van de raad van bestuur De Lijn), Roger Kesteloot (directeur-generaal De Lijn) en Lydia Peeters (Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.