U bent hier

In de kijker

Rol Kazerne Dossin

Het Memoriaal Kazerne Dossin in Mechelen, als documentatiecentrum over holocaust en mensenrechten, wil bijdragen tot de studie en bezinning over mechanismen van uitsluiting, onverdraagzaamheid en racisme in de samenleving. Op donderdag 12 december 2019 besliste het dagelijks bestuur van Kazerne Dossin om de prijsuitreiking van Pax Christi, waar een Midden-Oostenspecialiste bij aanwezig zou zijn, te elfder ure af te gelasten. De motivatie voor deze beslissing was dat de rol van deze specialiste gevoelig zou liggen bij de Joodse gemeenschap. Hierop kwamen scherpe reacties, ook binnen de wetenschappelijke raad van het memoriaal. Hoe reageert minister-president Jan Jambon op deze kwestie?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.