U bent hier

In de kijker

Hervorming rijbewijs door meer automaten?

Bestuurders die een rijbewijs halen voor een wagen met automatische schakeling, krijgen daarvan een vermelding op hun rijbewijs. Omdat er steeds meer dergelijke auto’s zijn, zoals de hybride en elektrische wagens, wil Duitsland die beperking op het rijbewijs schrappen. Ook in België gaan stemmen op om de automatische schakeling als standaard te beschouwen. Hoe staat minister Lydia Peeters tegenover het schrappen van deze beperking op het rijbewijs? Pleegt ze hierover overleg met haar federale collega, aangezien dit een Europese aangelegenheid is? Welke gevolgen zou dergelijke schrapping hebben op de rijopleiding in Vlaanderen? Hoe wil ze inzetten op het gebruik van steeds meer rijhulpsystemen in moderne wagens?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
879 (2019-2020)

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

van Stephanie D'Hose aan minister Lydia Peeters
593 (2019-2020)
van Martine Fournier aan minister Lydia Peeters
879 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.