U bent hier

In de kijker

Gevolgen afschaffen vestigingswetten

In 2018 werd beslist om, in uitvoering van een Europese richtlijn, de beroepsbekwaamheden voor de gereglementeerde beroepen af te schaffen. Hierdoor kunnen mensen een beroep uitoefenen zonder daarvoor eerst de specifieke schoolse opleiding te hebben gevolgd. Een en ander kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van de dienstverlening. Sommige sectoren pleiten daarom voor een officieel kwaliteitslabel. Hoe staat minister Hilde Crevits hiertegenover? Hoeveel sectoren hanteren reeds een kwaliteitslabel? Pleegt ze overleg met de sectoren over de kwaliteitsgaranties?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.