U bent hier

In de kijker

Eurobarometer

De Europese Commissie publiceert haar periodieke opiniepeilingen in de Eurobarometer. Daaruit bleek onder andere dat er in België een grote meerderheid voorstander is van een sterkere rol voor het Europees Parlement, wat ook een doelstelling is in het Vlaamse regeerakkoord 2019-2024. Hoe staat minister-president Jan Jambon tegenover deze resultaten? Bestaan er op dit vlak cijfers over de mening van de Vlamingen afzonderlijk? Hoe wil hij het vertrouwen en steun van de Vlamingen ten aanzien van de Europese Unie verbeteren?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.