U bent hier

In de kijker

Toename kinderen met een zorgvraag

Uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI) blijkt dat het aantal kinderen met recht op extra zorg in het gewoon onderwijs op een jaar tijd explosief is toegenomen. Een en ander vindt zijn oorzaak in het nieuwe ondersteuningsmodel in uitvoering van het M-decreet. Verschillende ondersteuningsnetwerken trekken daarom aan de alarmbel en vragen meer financiële ondersteuning. Hoe reageert minister Ben Weyts hierop? Wat is de impact van deze evolutie op de voorbereiding van het nieuwe begeleidingsdecreet, dat het M-decreet op termijn zal vervangen? Gaat hij in op de vraag naar meer middelen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.