U bent hier

In de kijker

Toename kinderen met een zorgvraag

Uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI) blijkt dat het aantal kinderen met recht op extra zorg in het gewoon onderwijs op een jaar tijd explosief is toegenomen. Een en ander vindt zijn oorzaak in het nieuwe ondersteuningsmodel in uitvoering van het M-decreet. Verschillende ondersteuningsnetwerken trekken daarom aan de alarmbel en vragen meer financiële ondersteuning. Hoe reageert minister Ben Weyts hierop? Wat is de impact van deze evolutie op de voorbereiding van het nieuwe begeleidingsdecreet, dat het M-decreet op termijn zal vervangen? Gaat hij in op de vraag naar meer middelen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.