U bent hier

In de kijker

Gevolgen afslankingsoperatie Brussels Airlines

Recent maakte luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bekend dat ze zal afslanken tot een kleiner, meer winstgevend bedrijf. Brussels Airlines brengt veel internationale toeristen naar Vlaanderen, en is daardoor een belangrijke partner bij de promotie van Vlaanderen als toeristische bestemming. Welke gevolgen zal de afslankoperatie hebben voor het toerisme in Vlaanderen? Pleegt minister Zuhal Demir overleg met Brussels Airlines? Welke maatregelen wil ze nemen om de vooropgestelde bezoekersaantallen naar aanleiding van het Vlaamse Meestersproject in 2020 te halen?

Video

Verslag


Agenda

15:30 uur

van Karl Vanlouwe aan minister Jan Jambon
512 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.