U bent hier

In de kijker

Verontrustend drankgebruik bij jongeren

De media berichtten recent dat elke dag gemiddeld 6 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis belanden na alcoholmisbruik. Er zijn ernstige gevolgen aan dit ‘bingedrinken’: risico op lever- en hartfalen, daling van het IQ, risico op alcoholverslaving op volwassen leeftijd, … Aan dergelijke spoedopnames wordt momenteel geen vervolgtraject bij bijvoorbeeld een psycholoog gekoppeld. Stromen deze jongeren door naar de integrale jeugdhulp? Hoe kan minister Wouter Beke meer inzetten op preventie? Pleegt hij overleg met de federale minister van Volksgezondheid? Ziet hij heil in een actieplan zoals de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) bepleit? Hoe ziet hij de rol van ouders in deze problematiek?

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
607 (2019-2020)
van Freya Van den Bossche aan minister Wouter Beke
675 (2019-2020)
van Ludwig Vandenhove aan minister Wouter Beke
676 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.