U bent hier

In de kijker

Verontrustend drankgebruik bij jongeren

De media berichtten recent dat elke dag gemiddeld 6 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis belanden na alcoholmisbruik. Er zijn ernstige gevolgen aan dit ‘bingedrinken’: risico op lever- en hartfalen, daling van het IQ, risico op alcoholverslaving op volwassen leeftijd, … Aan dergelijke spoedopnames wordt momenteel geen vervolgtraject bij bijvoorbeeld een psycholoog gekoppeld. Stromen deze jongeren door naar de integrale jeugdhulp? Hoe kan minister Wouter Beke meer inzetten op preventie? Pleegt hij overleg met de federale minister van Volksgezondheid? Ziet hij heil in een actieplan zoals de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) bepleit? Hoe ziet hij de rol van ouders in deze problematiek?

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
607 (2019-2020)
van Freya Van den Bossche aan minister Wouter Beke
675 (2019-2020)
van Ludwig Vandenhove aan minister Wouter Beke
676 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.