U bent hier

In de kijker

Aanstelling gouverneur Oost-Vlaanderen

Op 1 november 2018 ging Jan Briers, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, met pensioen. De Vlaamse Regering zette recent de lopende selectieprocedure voor een nieuwe gouverneur stop. Ook in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg moet binnenkort een nieuwe gouverneur worden aangesteld. Waarom zette de Vlaamse Regering de procedure stop? Welke gevolgen heeft dit voor de juridische procedure die één van de kandidaten had opgestart? Welke werkwijze wil minister Bart Somers hanteren om nieuwe gouverneurs aan te duiden?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.