U bent hier

In de kijker

Gevolgen perenvuur voor export

De Europese Unie heeft het bacterievuur of perenvuur, dat fruitbomen infecteert, geschrapt als quarantaineziekte. De ziekte viel immers niet tegen te houden. Door de schrapping vervallen de maatregelen die tegen dit bacterievuur werden genomen. Hierdoor komt de uitvoer van fruit naar China in het gedrang, omdat die de hele fruitregio in Vlaanderen als besmet gebied zal beschouwen. Hoe staat minister Hilde Crevits hiertegenover? Welke maatregelen wil ze nemen om de sector te beschermen? Gebeurt er onderzoek naar bacterievuurresistente appel- en perenrassen?

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.