U bent hier

In de kijker

Gevolgen perenvuur voor export

De Europese Unie heeft het bacterievuur of perenvuur, dat fruitbomen infecteert, geschrapt als quarantaineziekte. De ziekte viel immers niet tegen te houden. Door de schrapping vervallen de maatregelen die tegen dit bacterievuur werden genomen. Hierdoor komt de uitvoer van fruit naar China in het gedrang, omdat die de hele fruitregio in Vlaanderen als besmet gebied zal beschouwen. Hoe staat minister Hilde Crevits hiertegenover? Welke maatregelen wil ze nemen om de sector te beschermen? Gebeurt er onderzoek naar bacterievuurresistente appel- en perenrassen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.