U bent hier

In de kijker

Relatie tussen Brussel en Vlaanderen

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ontvangt jaarlijks een dotatie van de Vlaamse overheid voor haar werking in Brussel. Tijdens de vorige legislatuur diende de Vlaamse Regering het zogenaamde Brusseldecreet in dat de geldstromen van Vlaanderen naar Brussel moest bundelen met daaraan gekoppeld voorwaarden en strategische doelstellingen. Nadat de Raad van State hierover een negatief advies uitbracht, bleek er binnen de vorige Vlaamse Regering geen eensgezindheid meer over de modaliteiten van het decreet. Zal minister Benjamin Dalle een nieuw, aangepast ontwerp van Brusseldecreet indienen? Wat met het advies van de Raad van State? Hoe ziet hij de rol van de VGC?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.