U bent hier

In de kijker

Hoge waterfacturen en afsluitingen

Recent publiceerde de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) haar jaarlijkse waterstatistieken. Daaruit blijkt dat het aantal afsluitingen het voorbije jaar is gedaald, maar dat het aantal aanvragen voor afbetalingsplannen sterk is gestegen. De kostprijs voor drinkwater verschilt ook sterk van regio tot regio. Hoe bekijkt minister Zuhal Demir deze cijfers? Wil ze een eenheidsprijs voor water invoeren? Zijn de gestegen afbetalingsplannen een bewijs van armoede? Ziet ze heil in een budgetmeter voor water? Welke maatregelen wil ze nemen om de stijging van de waterfactuur op te vangen?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet  (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.