U bent hier

In de kijker

Hartveilige scholen

Op 16 oktober jongstleden was het World Restart a Heart Day. Met deze campagne willen de Belgische Reanimatieraad (BRC) en de Belgische Cardiologische Liga de overlevingskans bij plotse hartstilstanden verhogen. Scholieren krijgen in het vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs minstens twee lesuren cardiopulmonale reanimatie. Hoe evalueert minister Ben Weyts deze lessen? Kunnen deze lessen ook worden gegeven in de andere leerjaren? Hoe kunnen scholen worden ondersteund om AED-toestellen te plaatsen?

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.