U bent hier

In de kijker

Lokale cultuurbeleid

Het nieuwe Vlaamse regeerakkoord 2019-2024 maakt gewag van een planopmaak voor bovenlokale infrastructuur voor cultuur. Zijn er garanties voor een evenwichtige geografische spreiding over heel Vlaanderen? Uit de recente landschapstekening van Kunstenpunt en de aanbevelingen van oKo blijkt dat het netwerk van cultuur-en gemeenschapscentra, bibliotheken en musea essentieel is. Onderschrijft minister-president Jan Jambon de analyse van Kunstenpunt? Hoe wil hij het lokale cultuurbeleid ondersteunen?

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.