U bent hier

In de kijker

Slaapproblemen

Uit een onderzoek van het Partena Ziekenfonds blijkt dat ongeveer de helft van de Vlamingen vaak slecht slaapt, en dat 1 op de 5 daarvoor slaapmiddelen neemt of nam. Deze slaappillen zijn echter verslavend, ze veroorzaken neveneffecten en pakken de oorzaak van een slaapprobleem niet aan. Slaaphygiëne en -therapie bieden meer soelaas, maar zijn weinig bekend. Hoe wil minister Wouter Beke artsen ertoe aansporen om meer in te zetten op slaaphygiëne en -therapie? Hoe wil hij de geringe bekendheid van deze therapie verbeteren? Hoe wil hij het overmatige gebruik van slaapmiddelen aanpakken?

Video

Verslag

165 (2019-2020) nr. 1
166 (2019-2020) nr. 1
167 (2019-2020) nr. 1

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Freya Saeys aan minister Wouter Beke
79 (2019-2020)
van Freya Saeys aan minister Wouter Beke
121 (2019-2020)
van Koen Daniëls aan minister Wouter Beke
122 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.