U bent hier

In de kijker

Extra steun lokale besturen

Het nieuwe Vlaamse regeerakkoord voorziet in extra middelen voor lokale besturen. Bepaalde gemeenten krijgen daar ook nog bijkomende middelen bovenop. Wat mogen de lokale besturen precies verwachten? Moeten ze voor hun meerjarenplan 2020-2025 al rekening houden met deze financiële injectie? Zal minister Bart Somers aan deze extra middelen voorwaarden koppelen zoals investeringen of belastingen?

 

Video

Verslag


Agenda

van Guy D'haeseleer aan minister Matthias Diependaele en minister Bart Somers
138 (2019-2020)
van Elisabeth Meuleman aan minister Bart Somers
139 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.