U bent hier

In de kijker

Uitstel beslissing werkingssubsidies jeugdhuizen

Op 1 oktober van dit jaar hadden de geprofessionaliseerde jeugdhuizen een beslissing moeten krijgen over hun werkingssubsidies voor de komende vier jaar. Door de regeringsvorming is die datum niet gehaald. Op 9 oktober hadden de jeugdhuizen nog steeds geen antwoord, zodat de tewerkstelling van de professionals in de jeugdhuizen onzeker is. Jeremie Vaneeckhout vraagt daarom aan minister Dalle of hij ondertussen een beslissing heeft genomen over de toekenning van de werkingssubsidies voor geprofessionaliseerde jeugdhuizen, en zo niet, wanneer dan wel? Hoe denkt de minister de gevolgen op te vangen van het uitstel? en wat met jeugdhuizen die na 1 januari  nog een medewerker in vooropzeg hebben, maar hun werkingssubsidies niet verlengd zien?

 

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.