U bent hier

In de kijker

Begeleiding thuisloze jongeren

Een kwart van de daklozen en thuislozen zijn jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar. Een subgroep daarvan zijn de 'sofasurfers' of 'sofaslapers': jongeren die thuisloos zijn en bij vrienden, familie of kennis logeren maar soms ook nachten op straat doorbrengen. Deze groep valt vaak buiten het reguliere circuit van de hulpverlening: ze worden ook niet afzonderlijk geregistreerd. Minister Beke krijgt de vraag of het toch niet mogelijk is deze jongeren afzonderlijk te registreren, en welke concrete maatregelen hij voorziet om deze groep jongeren beter op te vangen.

Video

Verslag

van Elke Sleurs aan minister Wouter Beke
14 (2019-2020)

Agenda

van Elke Sleurs aan minister Wouter Beke
14 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.