U bent hier

In de kijker

Begeleiding thuisloze jongeren

Een kwart van de daklozen en thuislozen zijn jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar. Een subgroep daarvan zijn de 'sofasurfers' of 'sofaslapers': jongeren die thuisloos zijn en bij vrienden, familie of kennis logeren maar soms ook nachten op straat doorbrengen. Deze groep valt vaak buiten het reguliere circuit van de hulpverlening: ze worden ook niet afzonderlijk geregistreerd. Minister Beke krijgt de vraag of het toch niet mogelijk is deze jongeren afzonderlijk te registreren, en welke concrete maatregelen hij voorziet om deze groep jongeren beter op te vangen.

Video

Verslag

van Elke Sleurs aan minister Wouter Beke
14 (2019-2020)

Agenda

van Elke Sleurs aan minister Wouter Beke
14 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.