U bent hier

In de kijker

Gevolgen betalende inburgeringstrajecten voor inburgering in Brussel

Volgens het Vlaams regeerakkoord zullen nieuwkomers  een financiële bijdrage moeten betalen voor een inburgeringstraject. In Brussel kunnen zich daarbij problemen voordoen. De Franstalige inburgeringstrajecten blijven immers gratis, waardoor nieuwkomers in Brussel eerder voor Franstalige inburgeringstrajecten dreigen te kiezen.

Vlaamse volksvertegenwoordigers vragen daarom aan minister Somers hoe de minister een onevenwicht tussen de Franstalige en de Nederlandstalige inburgeringstrajecten wil vermijden. Zal de minister zich houden aan de afspraak dat Vlaanderen 4000 Nederlandstalige inburgeringstrajecten in Brussel zal verzorgen?  

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.