U bent hier

In de kijker

Gevolgen betalende inburgeringstrajecten voor inburgering in Brussel

Volgens het Vlaams regeerakkoord zullen nieuwkomers  een financiële bijdrage moeten betalen voor een inburgeringstraject. In Brussel kunnen zich daarbij problemen voordoen. De Franstalige inburgeringstrajecten blijven immers gratis, waardoor nieuwkomers in Brussel eerder voor Franstalige inburgeringstrajecten dreigen te kiezen.

Vlaamse volksvertegenwoordigers vragen daarom aan minister Somers hoe de minister een onevenwicht tussen de Franstalige en de Nederlandstalige inburgeringstrajecten wil vermijden. Zal de minister zich houden aan de afspraak dat Vlaanderen 4000 Nederlandstalige inburgeringstrajecten in Brussel zal verzorgen?  

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.