U bent hier

Vergadering

donderdag 17 oktober 2019, 10.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Lerarentekort in het lager en middelbaar onderwijs

Het lerarentekort is volgens VDAB-cijfers in vijf jaar verdubbeld. In het huidige schooljaar zijn er nog 1.200 openstaande vacatures voor leerkrachten. Welke maatregelen zal minister Weyts nemen om die vacatures in te vullen en de creatieve oplossingen die de directies in tussentijd toepassen, aan te pakken? Hoe ziet de minister de oplossing voor dit probleem op de lange termijn in het kader van het regeerakkoord?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.