U bent hier

Vergadering

woensdag 25 september 2019, 10.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Budget sociaal tolken stopgezet

Sociaal tolken zetten voor mensen die het Nederlands niet of onvoldoende machtig zijn een boodschap zo getrouw en volledig mogelijk om naar een andere taal. Recent bleek dat het voorziene budget voor de dienst Sociaal Tolken van het Agentschap Inburgering en Integratie voor 2019 is opgebruikt. Vanaf 16 september zullen sociale organisaties daardoor geen beroep meer kunnen doen op sociaal tolken. Voorziet minister Liesbeth Homans in extra financiering? Welke stappen wil ze ondernemen?

Lerarentekort

Bij de start van het schooljaar 2019-2020 bleek dat er in heel wat scholen een tekort is aan leerkrachten, en directies proberen dit tekort op verschillende manieren op te vangen. Hoe wil minister Hilde Crevits dit tekort aanpakken? Welke maatregelen zijn mogelijk op korte termijn?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.