U bent hier

In de kijker

Waterproblematiek

Wateroverlast door overstromingen en watertekort door droogteperiodes veroorzaken allebei veel schade en leiden bijgevolg tot hoge facturen. Een oplossing voor het watertekort is regenwater meer te laten insijpelen in de grond in plaats van het via de riolering af te voeren. Een zogenaamde infiltratiebonus op de waterfactuur zou burgers kunnen aanzetten om regenwater zinvol te gebruiken. De Watergroep waarschuwt reeds voor lage grondwaterstanden in vooral Vlaams-Brabant en Limburg, wat mogelijk tot nieuwe watertekorten leidt tijdens de zomerperiode. De Vlaamse Regering stelde een droogteplan op om waterschaarste te bekampen. Hoe kan dit plan soelaas bieden, en wat zijn de budgetten? Hoe bekijkt minister Koen Van den Heuvel het idee van de infiltratiebonus? Ziet hij er heil in?

Video

Agenda

van Johan Danen aan minister Koen Van den Heuvel
994 (2018-2019)
van Bart Caron aan minister Koen Van den Heuvel
998 (2018-2019)
van Elke Wouters aan minister Koen Van den Heuvel
1018 (2018-2019)
van Johan Danen aan minister Koen Van den Heuvel
1020 (2018-2019)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.