U bent hier

In de kijker

Energiearmoede

Uit de jaarlijkse Barometer van de Energiearmoede blijkt dat 1 op de 5 gezinnen met een vorm van energiearmoede kampt, waarbij ze een te groot deel van het beschikbare inkomen besteden aan energiekosten. De Vlaamse Regering maakte in 2016 een energiearmoedeplan op, een actieplan met 35 acties om de energiearmoede in Vlaanderen terug te dringen. In het voorjaar van 2019 zou een evaluatie van dit plan worden opgemaakt. Wanneer zal de evaluatie van dat plan beschikbaar zijn? Welke conclusies kan minister Lydia Peeters al trekken uit de evaluatie? Welke bijkomende acties wenst zij te ondernemen? Hoe wil zij de kwetsbare doelgroep bereiken en informeren?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Agenda

van Johan Danen aan minister Lydia Peeters
936 (2018-2019)
van Valerie Taeldeman aan minister Lydia Peeters
949 (2018-2019)
van Andries Gryffroy aan minister Lydia Peeters
981 (2018-2019)
van Andries Gryffroy aan minister Lydia Peeters
978 (2018-2019)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.