U bent hier

In de kijker

Correcte zorgzwaartefinanciering in residentiële ouderenzorg: voorstel van resolutie

In Vlaanderen blijven ouderen zo lang mogelijk thuis wonen, waardoor ze een grotere zorgnood hebben als ze uiteindelijk naar een woonzorgcentrum verhuizen. Leden van de sp.a-fractie stellen dat de financiering van de sector deze evolutie niet heeft gevolgd. Ze dienden daarom een voorstel van resolutie in waarbij ze aan de Vlaamse Regering vragen om een investeringspad van 42 miljoen euro per jaar tot 2024 in te schrijven in de Vlaamse begroting. De leden van de commissie bespreken en stemmen over dit voorstel van resolutie.

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1919 (2018-2019) nr. 2
1920 (2018-2019) nr. 2

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

14:10 uur

van Jan Bertels, Freya Van den Bossche, Bart Van Malderen en Bert Moyaers
1919 (2018-2019) nr. 1
Verslaggevers
Ingeborg De Meulemeester en Griet Coppé
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming
van Lorin Parys aan minister Jo Vandeurzen
966 (2018-2019)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.