U bent hier

Vergadering

dinsdag 2 april 2019, 14.00u - Zaal Pieter Bruegel

Voorzitter

In de kijker

Mededinging bij aanbestedingen: hoorzitting

Regionale en lokale overheden in Vlaanderen moeten een aankoopbeleid voeren conform de wetgeving op de overheidsopdrachten. Op steeds meer overheidsopdrachten wordt maar één offerte ingediend – mogelijk door illegale afspraken tussen potentiële kandidaten – waardoor de overheid niet noodzakelijk de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Leden van de CD&V-fractie dienden daarom een conceptnota in met voorstellen om de mededinging bij overheidsopdrachten te stimuleren en mogelijke fraudegevallen tegen te gaan. De leden van de commissie houden in dit verband een hoorzitting met Jacques Steenbergen, voorzitter van de Belgische Mededingingsautoriteit. Daarna zetten ze de bespreking van de conceptnota voort.

Video

Verslag

1763 (2018-2019) nr. 2
1763 (2018-2019) nr. 3
1955 (2018-2019) nr. 1

Agenda

van Peter Van Rompuy, Robrecht Bothuyne, An Christiaens en Sonja Claes
1763 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Maurice Helsen
Hoorzitting met Jacques Steenbergen, voorzitter van de Belgische Mededingingsautoriteit Voortzetting van de bespreking
13 (2018-2019)
Verslaggevers
Jan Bertels en Lieve Maes
Voortzetting van de bespreking en conclusie

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.