U bent hier

Vergadering

woensdag 3 april 2019, 10.00u - Zaal Jan Van Eyck

Voorzitter

In de kijker

Afrikaanse varkenspest

De Afrikaanse varkenspest is een gevaarlijke virusziekte, want het virus is erg besmettelijk en vaak dodelijk voor die dieren. Deze ziekte is aanwezig in sommige everzwijnpopulaties in het oosten van Europa, en in Wallonië is er varkenspest vastgesteld bij dode everzwijnen. Het Groothertogdom Luxemburg bouwde aan de Belgische grens een hek om everzwijnen tegen te houden. Het virus blijkt zich traag maar gestaag in noordelijke en westelijke richting uit te breiden. Nochtans besliste de Waalse minister van Natuur om de Waalse bossen opnieuw open te stellen voor wandelaars, wat het gevaar op verspreiding van het virus vergroot. Hoe reageert minister Koen Van den Heuvel op het opnieuw openstellen van de Waalse bossen? Is hij hierover geraadpleegd? Welke voorzorgsmaatregelen moeten wandelaars in die gebieden nemen?

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.