U bent hier

In de kijker

Begraafplaatsen en lijkbezorging: hoorzitting

In 2004 keurde het Vlaams Parlement het decreet over de begraafplaatsen en de lijkbezorging goed. Het betrof een actualisering en verfijning van de oorspronkelijk federale regelgeving uit 1971. Door ontwikkelingen in de maatschappij en in de beschikbare technieken is een verdere actualisering nodig volgens leden van de CD&V-fractie, die een conceptnota indienden. Vandaag houden de leden van de commissie in dit verband een hoorzitting met Stijn Timmerman van de Uitvaartunie Vlaanderen, met Inge Kahn van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), met Steve Heylen van de Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten Burgerlijke Stand (VLAVABBS), met Tom Wustenberghs van het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria (VNOC) en met Johan Dexters van de Koninklijke Federatie van Begrafenisondernemers van België (Funebra).

Video

Verslag

1697 (2018-2019) nr. 2
1697 (2018-2019) nr. 3
1697 (2018-2019) nr. 2
1697 (2018-2019) nr. 3

Agenda

van Katrien Schryvers, Koen Van den Heuvel, Ward Kennes, Michel Doomst, Bart Dochy en Sonja Claes
1697 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Willy Segers
Hoorzitting met: - Stijn Timmerman, Uitvaartunie Vlaanderen - Inge Kahn, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) - Steve Heylen, Vlaamse Vereniging van Ambtenaren en Beambten Burgerlijke Stand (VLAVABBS) - Tom Wustenberghs, Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria (VNOC)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
van Katrien Schryvers, Koen Van den Heuvel, Ward Kennes, Michel Doomst, Bart Dochy en Sonja Claes
1697 (2018-2019) nr. 1
Verslaggever
Willy Segers
Benoeming van een verslaggever en bespreking
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.