U bent hier

In de kijker

Aalst Carnaval: schrapping als immaterieel cultureel erfgoed?

De voorbije editie van Aalst Carnaval lag nationaal en ook internationaal zwaar onder vuur wegens een praalwagen met Joodse karikaturen. Er wordt onder andere opgeroepen om het evenement te schrappen van de representatieve lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de UNESCO. Hoe ernstig is die oproep? Welke procedure moet hiervoor gevolgd worden? Welk weerwerk kan minister Sven Gatz hiertegen bieden? Hoe wil hij Aalst Carnaval beschermen als immaterieel cultureel erfgoed?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1647 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Tine Soens aan minister Sven Gatz
912 (2018-2019)
van Miranda Van Eetvelde aan minister Sven Gatz
934 (2018-2019)
van Imade Annouri, Elke Van den Brandt en Bart Caron
1647 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.