U bent hier

In de kijker

Aalst Carnaval: schrapping als immaterieel cultureel erfgoed?

De voorbije editie van Aalst Carnaval lag nationaal en ook internationaal zwaar onder vuur wegens een praalwagen met Joodse karikaturen. Er wordt onder andere opgeroepen om het evenement te schrappen van de representatieve lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de UNESCO. Hoe ernstig is die oproep? Welke procedure moet hiervoor gevolgd worden? Welk weerwerk kan minister Sven Gatz hiertegen bieden? Hoe wil hij Aalst Carnaval beschermen als immaterieel cultureel erfgoed?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 279) of Orange (kanaal 80).

Video

Verslag

1647 (2017-2018) nr. 2

Agenda

van Tine Soens aan minister Sven Gatz
912 (2018-2019)
van Miranda Van Eetvelde aan minister Sven Gatz
934 (2018-2019)
van Imade Annouri, Elke Van den Brandt en Bart Caron
1647 (2017-2018) nr. 1
Verslaggever
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Benoeming van een verslaggever, bespreking en stemming

Aanwezigheden

Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.